Trygghetsföreläsningar

Nattskiftet erbjuder föreläsningar inom trygghet, normmedvetenhet, civilkurage och Nattskiftets verksamhet. Föreläsningarna kan även att skräddarsys för att passa specifika era behov.

 
 
 
nattskiftet-vårtarbete.png

Föreläsning 1 - om Nattskiftet och vårt arbete

Innehåll: Den här föreläsningen fokuserar på Nattskiftet som organisation och vårt trygghetsarbete. Du får veta varför Nattskiftet startades, hur vi har valt att arbeta med våra volontärer, Nattkompisarna, för att stärka deras civilkurage och kunna se en “ringar-på-vattnet-effekt”. Den här föreläsningen riktar sig till dig som vill ha inspiration och diskussionsunderlag kring trygghet och civilkurage och som kanske inte varit i kontakt med dessa frågor tidigare.

Tidsåtgång: ca 1-2 timmar

 
 

 
 
trygghet-civilkurage-normmedvetenhet.png

Föreläsning 2 - trygghet, civilkurage och normmedvetenhet

Innehåll: Den här föreläsningen fokuserar mer på begreppen trygghet, civilkurage och normmedvetenhet. Innebörden av begreppen och hur man kan på olika sätt kan förhålla sig och arbeta med dessa, både för sig själv och som organisation/verksamhet. Den här föreläsningen riktar sig till dig som vill djupdyka i begreppen trygghet, civilkurage, normmedvetenhet och som är redo för att ta nästa steg och aktivt börja jobba med dessa begrepp.

Tidsåtgång: ca 1-2 timmar