NATTSKIFTET LANSERAR METODHANDBOK FÖR TRYGGHETSARBETE PÅ E-SPORTEVENT

Projektet Nattskiftet e-sport närmar sig sitt slut och nu kan vi på Nattskiftet stolt presentera våra erfarenheter och lärdomar genom färdigställandet av vår Metodhandbok för trygghetsarbete på e-sportevent!

Nattskiftet fick i slutet på 2020 uppdraget att, med hjälp av bidrag från Allmänna Arvsfonden, ta fram en strategi för att skapa tryggare miljöer inom e-sport. Projektet kallar vi Nattskiftet e-sport och har som mål att förebygga sexuella övergrepp och öka den faktiska och upplevda tryggheten på e-sportsevenemang och e-sportsplattformar.

I nära samarbete med partners som Female Legends, MÄN och deras chat-plattform killar.se har vi gemensamt genomfört trygghetsskapande åtgärder på event som DreamHack och Nordsken. Ur dessa aktiviteter och tillsammans med utvärderingar genomförda med samarbetspartners och deltagare kan vi nu stolt presentera metoder som vi tror på, och vet fungerar!

I och med projektets avslutande kommer Nattskiftet tyvärr inte längre arbeta vidare med trygghetsarbete inom e-sport och gaming, men alla erfarenheter och kunskaper som projektetet dragit kommer att leva vidare på olika sätt hos våra samarbetspartners!

Du hittar Metodhandboken HÄR!

Har du intresse av att bidra med dina kunskaper och din tid för arbetet med en tryggare E-sport för alla? Hör gärna av dig till någon av våra samarbetspartners!


OM FEMALE LEGENDS:

Female Legends är ett community för tjejer och icke-binära som e-sportar. Oavsett om du spelar för att klättra eller bara vill hitta andra tjejer att ha kul med är Female Legends för dig. Våra mål är att tjejer ska vara en självklar del av e-sporten och att det ska vara jämställt på proffsscenen. Läs mer på femalelegends.com


OM KILLAR.SE: 

Killar.se är en digital plattform som erbjuder stöd till alla som identifierar sig som kille eller ung man mellan 10-25 år. På vår hemsida hittar du information och berättelser om hur det är att vara kille, vi har en stödchatt som går att skriva till om vilka tankar, funderingar eller frågor som helst, inget för stort eller för litet. Du är helt anonym i vår stödchatt. Vi möter mellan 6000-9000 personer i chatten varje år. Vi har också en samtalsmottagning för killar och unga män mellan 15-25 år som har problem i nära relationer. Killar.se är en del av organisationen MÄN. Läs mer på killar.se

Christoffer Sjögren