NATTSKIFTETS METODHANDBOK FÖR TRYGGHETSARBETE PÅ E-SPORTEVENT

 
 
 
 

Denna metodhandbok har tagits fram som en del av det av Allmänna Arvsfonden finansierade projekt Nattskiftet E-sport och är ett led i arbetet med att skapa tryggare miljöer för ungdomar i E-sport- och gamingrelaterade miljöer med fokus på event. Denna metodutveckling bygger på det tidigare arbete som Nattskiftet gjort och de erfarenheter som dragits ur arbetet med att ta fram FEST-stämpeln och FEST-metoden kopplat till Klubb- och festivalmiljöer.

Under projektets gång har de tidigare beprövade metoderna vidareutvecklats genom att de anpassats till nya typer av miljöer och riktats gentemot nya målgrupper. Till detta har nya metoder och arbetssätt tagits fram både på eget initiativ med erfarenheter inhämtade från nya medarbetare och genom samarbete med nya samarbetspartners. 

Nattskiftets förhoppning är att denna metodhandbok ska fungera som praktiskt stöd för de som arbetar med trygghet på event. Metodhandboken kan också fungera som en redogörelse för principiella utgångspunkter i arbetet för inkludering och jämlikhet. Vi hoppas också att denna metodhandbok ska kunna fungera som utgångspunkt för samtliga organisationer som vill arrangera tryggare event även om de inte specifikt gäller E-sport eller gaming.

Här kan du ladda ner den digitala metodhandboken gratis!

Vi vill tacka alla våra fina samarbetspartners i Female Legends och killar.se hos MÄN för ett fantastiskt arbete!


Vad är Metodhandboken bra för?

E-sport är något av det roligaste som finns och att åka iväg på ett LAN, gaming- eller E-sportsevent är om möjligt ännu roligare!I miljöer där många människor samlas finns det dock tyvärr en risk att vissa personer far illa eller mår dåligt.

Därför finns det stor anledning att arbeta med trygghet på event som arrangeras inom e-sport och gaming. Genom stödsamtal och närvaro av trygga personer med uppgift att skapa en trevlig besöksmiljö på event kan organisationer bidra till att göra dessa miljöer tryggare och mer inkluderande för utsatta grupper.

Denna metodhandbok behandlar det som vi anser är de viktigaste delarna att tänka på för att kunna etablera ett bra trygghetsarbete på event samt metoder och verktyg för att realisera detta. Metoderna och verktygen har utvecklats genom den verksamhet som bedrivits i projektet och som bygger på tidigare erfarenheter från andra projekt och trygghetsaktörer.

Metodhandboken ger också ett antal rekommendationer om hur ett lyckat trygghetsarbete kan planeras och organiseras. Även om varje aktör som arbetar med trygghet på sina event har all frihet att i detalj justera efter behov och förmåga så hoppas vi att denna metodhandbok kan fungera som inspiration till aktiviteter som vi med erfarenhet kan säga har effekt!

HÄR kan du ladda ner den digitala metodhandboken gratis!


 

Har ni fler frågor?

Kontaktuppgifter

Styrelsen
styrelsen@nattskiftet.org