Bli volontär - en kompis i natten!

Vårt största organ i Nattskiftet är våra volontärer, vi kallar dem Nattkompisar för det är precis vad de är - kompisar i natten. Nattkompisarna engagerar sig ideellt och är ute i natten under olika evenemang, festivaler, konserter, på finlandsfärjan och nattklubbar runt om i Sverige.

Som Nattkompis ska du gilla att träffa människor - både i form av dina nya Nattkompisar men också besökarna i natten. Du tror starkt på alla människors lika värde och har en öppen inställning till dina medmänniskor.

 
 
 
 
 
 
Nattskiftet-smash

Vad gör en Nattkompis?

Arbetet som Nattkompis handlar om att använda sitt civilkurage, att se och synas, agera och hjälpa samt stödja och vårda. Som Nattkompis nattvandrar du tillsammans med Nattskiftet på evenemang för att skapa trygghet i natten. Innan det är dags för att nattvandra genomgår du en utbildning i trygghet, normmedvetenhet och civilkurage. Du nattvandrar aldrig ensam utan går alltid tillsammans med andra utbildade Nattkompisar.

 
 
 
Nattskiftet-utbildning

Utbildning i trygghet, normmedvetenhet och civilkurage.

För att du ska känna dig trygg i ditt uppdrag som Nattkompis får du genomgå en kortare utbildning i trygghet, normmedvetenhet och civilkurage. Under utbildningen får du även träffa både blivande och nuvarande Nattkompisar.
Nästa utbildningstillfälle presenteras inom kort.

 
 
 
Nattskiftet-trädgården

Vänner för livet

Förutom att vara med och bidra till ett tryggare nattliv får du som Nattkompis träffa andra härliga volontärer som alla delar samma värdegrund och står bakom allas rätt till ett tryggare nattliv. Tillsammans hittar vi på en hel del skoj och det är inte omöjligt att du hittar nya vänner för livet.

 
Nattskiftet-popaganda2018

Våra förväntningar på dig som Nattkompis

Som Nattkompis tror du starkt på alla människors lika värde och har en öppen inställning till dina medmänniskor. Du delar och står bakom Nattskiftets värdegrund och manifest.