Pluggar du kommunikation?

Att göra praktik hos Nattskiftet innebär att du är en aktiv och viktig del av vårt team som idag består av 2 heltidsanställda. Till vårterminen söker vi en praktikant med fokus på kommunikation till vårt kontor i Gamla stan, Stockholm.

Vi letar efter dig som antingen studerar eller har erfarenhet av kommunikation och gillar sociala medier.

Arbetsuppgifter

Som praktikant hos Nattskiftet arbetar du med research, kommunikation, sociala medier och till viss del projektledning. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Skapa innehåll till vår hemsida och sociala medier via text och bild

  • Research inför olika projekt

  • Projektleda mindre projekt och kampanjer

Då vi är en liten organisation hjälps vi alla åt och det kan förekomma vissa administrativa uppgifter. Du har möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter till stor del beroende på vad du själv är intresserad av samt tidigare kompetens. Du ska däremot stå bakom Nattskiftets manifest och det vi jobbar för - allas rätt till ett tryggare nattliv.

Nattskiftets manifest

Det är dags att ta ansvar för varandra. Dags att visa att vi inte tolererar hot, våld eller någon form av övergrepp på våra gator, i vår stad och i vårt land. Nattskiftet är en organisation som arbetar för rätten att vara trygg i natten. Nattskiftet är en kamp mot våld och sexuella övergrepp. Nattskiftet står för gemenskap, ansvar, jämlikhet och respekt. Vi arbetar för en Urban Allemansrätt. Tillsammans tar vi natten tillbaka.

För att göra praktik hos oss vill vi att du ska ha en huvudman (dvs ha praktik via din utbildning, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller liknande). Praktiken är obetald.

Om ansökningsprocessen

Sista ansökningsdag är 24 januari och tillträde sker enligt överenskommelse.

Du ansöker genom att fylla i formuläret nedan. Nattskiftets verksamhetschef kommer tillsammans med några av organisationens volontärer titta på samtliga ansökningar och därefter göra ett första urval. Vi kommer därefter hålla telefonintervjuer. Vår förhoppning är att vara klar med denna rekrytering i slutet av januari.


Mikaela Stenberg