Digital producent sökes!

Brinner du för trygghet och vill motverka våld och sexuella övergrepp? Kom och jobba med oss!

Detta projekt ska skapa förutsättningar och metoder för trygga, publika arrangemang, med fokus på arrangemang med åldersgräns från 13 år och uppåt. Projektet vill värna om ungas rätt att inte utsättas för sexuella övergrepp och trakasserier och skapa metoder för att motverka dessa.

Nu söker vi en person som tillsammans med oss och projektet FEST vill vara med och förmedla vårt arbete. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse.

Om projektet:

Detta projekt ska skapa förutsättningar och metoder för trygga, publika arrangemang, med fokus på evenemang med åldersgräns från 13 år och uppåt. Projektet vill värna om unga rätt att inte utsättas för sexuella övergrepp och trakasserier och skapa metoder för att motverka dessa.

I en undersökning av Inizio, på uppdrag av Aftonbladet, visar att var femte kvinna och var tionde man som besökte en svensk festival uppger att det förekommit sexuella trakasserier. 95% av alla som utsätts anmäler inte, enligt samma undersökning. Mörkertalet är med andra ord extremt stort. Trots denna statistik och trots den heta debatten har väldigt få åtgärder satts in.

Vi på Nattskiftet, tillsammans med projektets samarbetspartners (Fatta, Make Equal och Unizon), besitter just den kunskapen som vi anser saknas idag och vi vill utveckla en metod för trygga, publika arrangemang, fria från våld och sexuella övergrepp.

Om rollen/din profil:

Vi söker dig som är van att arbeta med kommunikation i digitala kanaler och har erfarenhet av både webb och sociala medier. I rollen som digital producent arbetar du hela vägen från analys, strategi, planering och produktion till genomförande och uppföljning av aktiviteter för att stärka projektet och nå ut med projektets budskap till valda målgrupper.

Du kommer att planera, följa upp och förbättra arbetet i våra kampanjer samt digitala kanaler, bland annat vår egna hemsida, mailutskick samt i sociala medier.

Du är en person som följer både den digitala och analoga utvecklingen och kan omsätta det i idéer som stärker vår kommunikation. Du har bra grafisk kunskap och uttrycker dig väl i text, såväl på svenska som engelska. Då vi är ett litet team jobbar vi oftast tillsammans men vi värdesätter även din förmåga att arbeta självständigt och hålla deadlines.

Du har en akademisk eller yrkesinriktad utbildning inom kommunikation, gärna med digital inriktning. Du har goda kunskaper i Adobe CS-serien och officepaketet, och gärna några års erfarenhet från produktionsbyrå eller marknadsavdelning. Ett önskemål är att du har kunskaper i produktionsprocessen för rörlig bild. Bra om du även har erfarenhet av ljudproduktion och att ha jobbat efter en given budget.

Som person är du social, utåtriktad och en naturlig problemlösare. Du är en riktig idéspruta och vill ta egna initiativ. Du har god planeringsförmåga, är samarbetsvillig och har förmåga att skapa förtroende bland kollegor och samarbetspartners.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

 • Skapa kommunikativt material i såväl text och bild/rörligt.

 • Dokumentera och sprida information om projektet via press, sociala medier och organisationens hemsida.

 • Projektledning av seminarier och konferenser från idégenerering till genomförande och återrapportering av slutfört seminarium

 • Omvärlds- och mediebevakning 

Nattskiftet är en liten organisation är det viktigt att du är en lagspelare som vill vara med och bidra till organisationens utveckling.

Nattskiftet eftersträvar en bredd av anställda och praktikanter, vi hoppas därför på sökanden med många olika bakgrunder och erfarenheter. Just nu är vi flest kvinnor med nordisk bakgrund som arbetar på Nattskiftet, därför vill vi särskilt uppmuntra andra att söka.

Övrigt

 • Sista ansökningsdag: 2019-02-10

 • Arbetsprover: Vi kommer att be om arbetsprover till de som går vidare till intervju

 • Intervjuer: Intervjuer sker löpande

 • Lön: enligt överenskommelse

 • Tillträde enligt överenskommelse.

 • Anställningsort: Gamla stan, Stockholm

 • Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%

Om Nattskiftet

Nattskiftet är en organisation för rätten att vara trygg i natten och en kamp mot våld och sexuella övergrepp. Nattskiftet är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som arbetar för rätten att vara trygg i natten. Nattskiftet vill påverka via operativt arbete i form av nattvandring, upplysande genom utbildning samt dialog och debatt i arbetet för ett tryggare nattliv. Organisationen består av frivilliga, engagerade medmänniskor som vill göra skillnad. Nattskiftet samarbetar med ett flertal professionella organisationer och instanser för att uppnå sina mål.

Mikaela Stenberg