Är du vår nya projektledare?

 
 

Nattskiftet söker nu en ny projektledare som vill vara en del av vår idéeburna organisation. Där du, precis som oss, vill arbeta för allas rätt att till att vara trygga i natten och ett samhälle fritt från våld och sexuella övergrepp. Eftersom Nattskiftet är en ideell organisation krävs det att du har förmågan att motivera och leda ideella krafter och samtidigt starta och driva projekt. Är du en öppen och social person med en fallenhet för projektledning, att se samarbetsmöjligheter samt gillar att arbeta med analys av statistik - då uppmanar vi dig att söka tjänsten som projektledare hos oss! 


Om rollen
Som projektledare för Nattskiftet har du en bred roll där du driver Nattskiftets dagliga arbete, utvecklar organisationens nuvarande samarbeten samt är med och utvecklar nya. Du projektleder de nedslag som Nattskiftet har på olika publika evenemang, driver arbetet med volontärsamordning, skapar mervärde för organisationens volontärer och ansvarar för rekryteringen av nya Nattkompisar. Du kommer även tillsammans med dina kollegor utveckla Nattskiftets projekt FEST och leda arbetet med att utveckla, genomföra och analysera undersökningar. Vi söker därför en person som har erfarenhet men som även gillar att ta fram och genomföra undersökningar samt samla in data och analysera denna.


Arbetsområden:

 • Samarbeten och insamling

 • Utveckla och analysera resultat av trygghetsundersökningar

 • Projektledning av nedslag som Nattskiftet gör på publika evenemang 

 • Utveckla och genomföra podcast 

 • Kontakt med aktivist grupperna, som idag drivs av volontärer. 

 • Driva rekryteringen av nya volontärer

 • Volontärsamordning samt skapa mervärde för volontärer

 • Affärsutveckling

 • Administering som rör verksamheten


Egenskaper
Vi tror att du är en öppen och social person med förmåga att skapa kontakter och utveckla samarbeten med både nya och gamla samarbetspartners. Du är positiv, nyfiken och intresserad av människor, nya idéer och förändringar i samhället samtidigt som du är strukturerad och detaljmedveten med en förmåga att planera, genomföra och följa upp. Vi tror att du genom ditt engagemang och din tydlighet vill leda organisationen genom inkludering och engagemang.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ideellt arbete men det är inte ett krav för tjänsten.

Bakgrund och erfarenheter

 • Tidigare erfarenhet av projektledning

 • Tidigare arbetat med försäljning och/eller insamling

 • Erfarenhet av datainsamling inom både kvantitativa och kvalitativa metoder

 • Erfarenhet av att analysera statistik

 • Tidigare erfarenheter av ideellt arbete

Sök tjänsten: 
Maila till jobb@nattskiftet.org  bifoga ditt cv och ett personligt brev där du berättar om varför just du passar för tjänsten som projektledare på Nattskiftet. 

Sista ansökningsdag är 31a oktober, intervjuer sker löpande.

Placering på Nattskiftets kontor i Gamla stan.
Kontakta jobb@nattskiftet.org för intresse och eventuella frågor.
Tjänsten tillsätts av Nattskiftets grundare och styrelseordförande.

Anställningen är till en början en deltidsanställning på 75% med start så snart som möjligt. Förhoppningen är att utöka tiden till 100% om fler uppdrag kommer in till organisationen.


Om Nattskiftet
Nattskiftet grundades 2014 och är en trygghetsorganisation som arbetar för rätten att vara trygg i natten i kampen mot våld och sexuella övergrepp. Vi kämpar dagligen för att förändra och förbättra villkoren för att alla människor ska kunna färdas tryggt i natten, i staden, över dansgolv, genom publikhav och krogköer. Nattskiftet arbetar både strategiskt och operativt där den operativa delen består av ideellt engagemang från våra volontärer så kallade Nattkompisar. Nattkompisarnas närvaro och synlighet skapar en tryggare atmosfär i nattlivet och finns där för besökare som ett par extra ögon och stöd.

Nattskiftet arbetar även strategiskt och opinionsbildande genom utbildning och kampanjer för att lyfta vikten av trygghet i det offentliga rummet. Vi vill medvetandegöra skillnaden mellan trygghet och säkerhet för evenemangs-arrangörer och samtidigt förtydliga att säkerhet och trygghet inte kan verka utan varandra. 

Läs gärna mer om Nattskiftet här: https://www.nattskiftet.org/


Om FEST
Fest är ett projekt som Nattskiftet tillsammans med Make Equal och Unizon driver i syfte att tillsammans ta fram metoder för att kunna skapa framtiden trygga publika evenemang. Projektet är just nu i en fas där vi gör intervjuer med besökare gällande deras upplevda trygghet på det evenemang de besöker. Detta för att se vad dem upplever som positivt och vad som skulle kunna förbättras. För oss är det jätteviktigt att inkludera besökarna i projektet då en stor del av resultatet är till för dem och deras upplevelser av framtidens evenemang!

Läs om projektet FEST här: https://www.feststämpeln.se

 
Jenny Nguyen Öberg