Workshop med MethodKit och Berghs

 
 

Vi är så glada över att ha blivit förfrågade att vara med under MethodKit och Berghs workshop kring framtidens Stockholm 2041, där fokus låg i att vara bordsexpert för Staden på natten. STORT tack till Ola Möller (MethodKit), Jonas Johansson (Berghs), Jenny Theolin (Berghs), Pålle Petterson (Berghs) för att vi fick komma och till alla ni 175 elever som kom med fantastiska idéer ✨⁠⠀

Så skriver MethodKit kring tankarna bakom workshopen:

2017 antog Stockholms stad Vision 2040. Ett dokument där tjänstemän föreställer sig ett Stockholm 23 år fram i tiden. För att skapa oss en kvalitativ framtid tror vi det är viktigt att ha fler perspektiv inblandade, och har därför skapat ett format kring 2041, året efter att tjänstemännens vision ska ha gått i mål.

2041.se är en metodisk workshop där deltagare gemensamt förstår sin dåtid, nutid samt framtid, för att sedan arbeta med staden sett från tre perspektiv; Livet i staden, Platser och gator och Staden på natten. Varje perspektiv presenteras på ett långt bord där ett specifikt MethodKit används och en ämnesexpert finns tillhands, sedan uppmanas deltagarna att diskutera, reflektera och ta fram konkreta koncept och nästa steg för en bättre värld.Mer information och resultat från hela workshopen finns på 2041.se
⁠⠀
#sthlm2041 #urbanplanning #speculativedesign #designthinking

 
 
Jenny Nguyen Öberg