Nattskiftet får stöd av nytänkande kaffemärke

 

Från och med januari är Nattskiftet en av tre utvalda organisationer som får stöd av This Cup Counts. För varje kilo kaffe som säljs, går 20 kronor till något av de lokala initiativen. Nattskiftet är en ideell organisation som arbetar för rätten att vara trygg i natten och för att stävja våld och sexuella övergrepp.

– Vårt arbete med att skapa trygghet i natten fortsätter oavbrutet. Under året har vi haft 350 volontärer som har arbetat på klubbar och festivaler runt om i landet. Ju mer pengar vi har i kassan, desto mer trygghet kan vi skapa. På sikt vill vi även expandera och finnas permanent i andra städer än Stockholm, säger Lisen Andréasson Florman, som var med och grundade Nattskiftet 2014.

This Cup Counts är kaffet som tar hållbarhetsarbetet ett steg längre genom att stödja lokala initiativ där det säljs. Självklart finns hållbarhetsarbetet med i hela producentledet. Bakom This Cup Counts står Paulig, ett av Nordens äldsta och största kafferosterier.

Genom att gå in på This Cup Counts hemsida och rösta på en organisation, fördelas intäkterna. Det går även att rösta utan att köpa kaffet. På hemsidan kan man även ge tips och förslag på andra initiativ som borde stöttas.

– Vi vill vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling, precis en sådan som Nattskiftet arbetar för. Under de över 140 åren som Paulig har sålt kaffe har det alltid varit viktigt att arbeta ansvarsfullt och hållbart. Med This Cup Counts tar vi även ett långsiktigt socialt ansvarstagande här, i vår närmsta omgivning, säger Anna Ekelund, marknadschef på Paulig.

Kaffet This Cup Counts går för närvarande att köpa i Paradisets butiker i Stockholm och på thiscupcounts.se.

För mer information, kontakta:
Anna Ekelund, Marknadschef Paulig Sverige, anna.ekelund@paulig.com, 072-523 30 99

Paulig är ett internationellt familjeföretag som producerar livsmedel och som är känt för sina högklassiga varumärken och tjänster. Företagets affärsområden är Kaffe, Världens Mat & Kryddor, Snack Food och Naturally Healthy Food. Företagets varumärken är Paulig, Santa Maria och Risenta, Gold&Green och Poco Loco. Paulig har 1 900 anställda i 13 länder. Företagets omsättning 2016 var 917 miljoner euro. Läs mer på www.pauliggroup.com

Paulig-koncernens kaffeverksamhet är marknadsledare i Finland och Baltikum, och i Ryssland är bolaget den näst största leverantören av rostat kaffe. Paulig erbjuder sina produkter och tjänster för såväl detaljhandeln och HoReCa-sektorn som kontor och arbetsplatser, genom affärsenheten Paulig Professional. I Finland är Pauligs mest kända varumärken Jubileums Mocca, Presidentti, Paulig Brazil och Paulig Mundo samt kaffedrycken Frezza och chokladdrycken Tazza. Populärast på marknaden i Ryssland och Baltikum är Presidentti och Paulig Classic samt Pauligs espressoprodukter. Bolagets kafferosterier ligger i Nordsjö i Helsingfors och Tver i Ryssland. Rosteriet i Nordsjö producerar årligen cirka 100 miljoner kaffepaket, det vill säga cirka 45 miljoner kilo kaffe. www.paulig.fi

 
Nattskiftet