Nattskiftet lanserar kampanjen #trygghetförmig

nattskiftet_kampanj_2018_trygghetformig.jpg

Idag startar Nattskiftet, som för femte året i rad nattvandrar på och kring klubbar och festivaler, sin sommarkampanj #trygghetförmig. Med insikten att upplevelsen av och faktiskt trygghet är individuell, vill vi nu samla in berättelser och konkreta exempel på vad som skapar trygghet för dig som klubb- och festivalbesökare.

Genom att ställa frågan “Vad är trygghet för dig?” hoppas vi få in minst 100 svar på vad #trygghetförmig är enligt olika slags individer. För att ge inspiration, kommer bland annat även kultur- och nöjesprofiler agera gästpostare på Nattskiftets Instagram-konto (@nattskiftet_org). Vilka som kommer att gästposta presenteras löpande under sommaren. Syftet är, som alltid, att bredda samt fördjupa kunskapen om trygghet och genom kunskapen skapa lösningar för ett tryggare nattliv.

I samband med kampanjen, och för att ge ännu mer inspiration till vad trygghet kan innebära, fortsätter Nattskiftet även att bygga vidare på idéer kring den så kallade “urbana allemansrätten”. Detta görs genom att ha fokusera på nattlig urban allemansrätt, och att släppa tolv punkter för ett tryggare nattliv.