Nattskiftet i Corona-tider

 

Vi påverkas såklart också. Nattskiftet arbetar tätt och nära arrangörer av publika event. Osäkerhetsfaktorn kring pandemins implikationer och varaktighet påverkar hur säsongen blir för klubbar och festivaler. Vi ser att arrangörer, klubbar och event ställer in, skjuter upp, och vidtar åtgärder som påverkar oss i nästa led. Många potentiella uppdrag för oss hänger löst. Vi står även inför en stor rekryteringskampanj och har sett fram emot att utbilda många nya Nattkompisar. En kampanj vi kommer lansera så snart det är läge.

Vår gemensamma mission att agera trygghetspridare är däremot högaktuell nu.

Det är dags för dig och mig att ta fram Nattkompisen i just det sammanhang du respektive jag befinner oss i idag. Det finns ett stort behov för trygghetskultur. Nej, vi är inte experter på smittspridning - men vi kan trygghetsskapande bemötande. Vi uppmanar alla att ta fram det och göra gott för andra.

Ingen vet exakt när det kommer vända och ljusna, men vi vet att det kommer göra det. Dagen kommer då även detta har dragit över (eller går in i en lugnare fas). Kanske till sommaren? En tid då vi äntligen får njuta av livemusik, dansa och mötas i värmen. Suget och efterfrågan kommer vara stort. Människor i rörelse. Vilka behöver då stå där som en fyr i natten? Det kommer vi göra.

Vad kan jag göra?

  • Bli Nattkompis. Uppmana andra att bli det. Stockholm eller Malmö.

  • Sprid trygghetskultur. Stöd, lugna, hänvisa till korrekt information. Hör av dig till nära och kära som sitter i karantän.

  • Agera proaktivt i ditt närområde. Hjälp grannar. Stöd lokala restaurangen. Skicka ett uppmuntrande meddelande till de som kämpar.

Arrangörer!

  • Hör av er. Även om ert event hänger löst. Nattskiftet är gärna med och bidrar i en trygghetsskapande planering även i ett osäkert skede. Utan att fakturera någonting idag, eller om eventet inte går inte går att genomföra.

 
Nattskiftet