Nattskiftet ingår partnerskap med Trafikförvaltningen/SL Stockholm för att öka tryggheten i kollektivtrafiken

 

Nattskiftet inleder partnerskap med Trafikförvaltningen i Region Stockholm och SL. Från och med vecka 21 kommer vi att nattvandra i och omkring kollektivtrafiken i Stockholm, för att du och dina vänner ska känna sig ännu tryggare!

Nattskiftet är oerhört glada att kunna meddela att ett samarbete inletts med Trafikförvaltningen i Region Stockholm och SL kring trygghetsskapande åtgärder i och kring kollektivtrafiken i Stockholm.

Från och med helgen vecka 21 kommer vi att nattvandra i Stockholms kollektivtrafik på fredagar och lördagar mellan kl. 21:00 och 05:00. Totalt sett ska 50 nattvandringar genomföras, men vi hoppas att vi med fler volontärer och mer engagemang kommer kunna fortsätta och utöka vår närvaro i Stockholm i samverkan med SL - för allas säkerhet!

Aktiviteter
Partnerskapet bygger på två kategorier av aktiviteter: Nattvandring i och kring kollektivtrafiken, samt utbildning och utveckling i IOP. Nattvandring, med tydligt syfte och kontinuerlig utvärdering och utveckling, är basen för det löpande samarbetet. Samarbetet kan också leda till identifiering av nya behov och överenskommelsen påbjuder flexibilitet under arbetets gång.

Det övergripande målet med samarbetet är att öka den upplevda tryggheten inom och i angränsning till kollektivtrafiken i Stockholms län, och att tillsammans med SL kunna utveckla och utforma nya metoder och tillvägagångssätt för att skapa trygghet i det offentliga rummet för alla som vistas där.

“För oss på Nattskiftet är det oerhört viktigt att du som rör dig i Stockholmsnatten ska känna dig trygg inte bara på platsen som du besöker för kvällen utan även hela vägen hem!”säger Nattskiftets styrelseordförande Helena Sandahl.


Nu söker Nattskiftet fler volontärer
På Nattskiftets hemsida kan den som vill bli Nattkompis göra en intresseanmälan via ett enkelt formulär och besvara en intervjumall. De sökande kallas därefter till en tvådagars-utbildning som bland annat innehåller hur Nattskiftet arbetar, bemötande, skapa en samsyn kring trygghet och normmedvetenhet.

Viktiga datum: Sök innan onsdag 7 juni maj för att hinna gå utbildningen som hålls lördag och söndag, 12 - 13 juni klockan 10-15. Här kan du söka: nattskiftet.org/nattkompis

 
Nattskiftet