Nattskiftet, Make Equal, Fatta och Unizon tryggar FESTen - med stöd av Postkodstiftelsen

 
FEST_Nattskiftet.png

Tack vare ett bidrag från Postkodstiftelsen har Nattskiftet möjlighet att starta projektet FEST - Freedom, Equality, Safety and Trust. Projektet ska skapa förutsättningar och metoder för trygga publika arrangemang, där fokus ligger på evenemang med åldersgräns från 13 år och uppåt.

– I dag saknas ett gemensamt, övergripande, strukturerat, holistiskt och kunskapsbaserat arbetssätt på landets evenemang för att förebygga och hantera våld och sexuella övergrepp. FEST vill värna om ungas rätt att känna frihet och trygghet vid alla typer av publika arrangemang. Med detta projekt vill vi utveckla en metod för tryggare evenemang fria från våld och sexuella övergrepp där det livsviktiga stödet finns på plats, säger Lisen Andréasson Florman, projektansvarig och grundare av Nattskiftet.


Läs mer på Mynewsdesk »
Läs mer om projektet hos Postkodstiftelsen »

Vill du vara en del av projektet?

Nattskiftet söker nu partners och deltagare till referensgrupper inom projektet. Hör av dig till info@nattskiftet.org om du vill vara med och bidra till tryggare arrangemang.

 
 
Mikaela StenbergFEST