Operativ Projektledare till två-årigt projekt mot våld och sexuella övergrepp på publika arrangemang

nattskiftet_operativ_projektledare.jpg

Brinner du för trygghet och vill motverka våld och sexuella övergrepp? Kom och jobba med oss!

Detta projekt ska skapa förutsättningar och metoder för trygga, publika arrangemang, med fokus på arrangemang med åldersgräns från 13 år och uppåt. Projektet vill värna om ungas rätt att inte utsättas för sexuella övergrepp och trakasserier och skapa metoder för att motverka dessa.

Nu söker vi en person som tillsammans med oss vill vara med och driva projektet framåt.
Tjänsten är en projektanställning på 100% fram till 30 september 2020. Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse.

Om projektet:

Detta projekt ska skapa förutsättningar och metoder för trygga, publika arrangemang, med fokus på evenemang med åldersgräns från 13 år och uppåt. Projektet vill värna om ungas rätt att inte utsättas för sexuella övergrepp och trakasserier och skapa metoder för att motverka dessa.

I en undersökning av Inizio, på uppdrag av Aftonbladet, visar att var femte kvinna och var tionde man som besökte en svensk festival uppger att det förekommit sexuella trakasserier. 95% av alla som utsätts anmäler inte, enligt samma undersökning. Mörkertalet är med andra ord extremt stort. Trots denna statistik och trots den heta debatten har väldigt få åtgärder satts in.

Vi på Nattskiftet, tillsammans med våra samarbetspartners, besitter just den kunskapen som vi anser saknas idag och vi vill utveckla en metod för trygga, publika arrangemang, fria från våld och sexuella övergrepp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

 • Skapa goda förutsättningar för trygga och publika arrangemang för ungdomar i åldern 13 år och uppåt.

 • Ta fram metoder i hur arrangörer kan arbeta för att motverka våld och sexuella trakasserier/övergrepp.

 • Skapa kommunikativt material i såväl text och bild.

 • Dokumentera och sprida information om projektet via sociala medier och organisationens hemsida.

 • Tillsammans med projektansvarig följa upp projektets budget samt rapportera till projektets finansiär.

 • Hålla kontinuerligt kontakt med projektets samarbetspartners och projektets referensgrupper.

 • Delta i organisationens löpande arbete och verksamhetsutveckling av organisationen.

För att arbeta som projektledare ska du vara maktmedveten och självgående, ha en muntlig och skriftlig pedagogisk förmåga på såväl svenska som engelska. Kunskap om hur sexuella övergrepp och trakasserier kan motverkas. Kunna hålla en budget samt ha erfarenhet av visuell kommunikation.

Nattskiftet eftersträvar en bredd av anställda och praktikanter, vi hoppas därför på sökanden med många olika bakgrunder och erfarenheter. Just nu är vi flest kvinnor med nordisk bakgrund som arbetar på Nattskiftet, därför vill vi särskilt uppmuntra andra att söka.

Övrigt:

 • Sista ansökningsdag: 2018-12-02

 • Arbetsprover: Vi kommer att be om arbetsprover till de som går vidare till intervju

 • Intervjuer: Intervjuer sker löpande

 • Lön: enligt överenskommelse

 • Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse.

 • Anställningsort: Gamla stan, Stockholm

 • Tjänsten är en projektanställning på 100% fram till 30 september 2020.

Om Nattskiftet:

Nattskiftet är en organisation för rätten att vara trygg i natten och en kamp mot våld och sexuella övergrepp. Nattskiftet är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som arbetar för rätten att vara trygg i natten. Nattskiftet vill påverka via operativt arbete i form av nattvandring, upplysande genom utbildning samt dialog och debatt i arbetet för ett tryggare nattliv. Organisationen består av frivilliga, engagerade medmänniskor som vill göra skillnad. Nattskiftet samarbetar med ett flertal professionella organisationer och instanser för att uppnå sina mål.

Frågor gällande tjänsten, kontakta: Mikaela Stenberg, verksamhetschef Nattskiftet.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-02. Intervjuer sker löpande.


Mikaela Stenberg